Στίχοι: Μαρία Φραγκουδάκη – Μουσική: Αλέξανδρος Ιακώβου

Η Μαρία Φραγκουδάκη και ο Αλέξανδρος Ιακώβου έρχονται γεμάτοι έμπνευση και δημιουργικότητα και ενώνουν το ταλέντο τους για να δώσουν φωνή στα παιδιά της Αμυμώνης.

Το τραγούδι «Θα Στο Φωνάζω Δυνατά», που κυκλοφορεί σήμερα από την Panik Oxygen, έρχεται τέσσερα χρόνια μετά το δίσκο «Θα Σ’ Αγαπώ – Το τραγούδι της Αμυμώνης», που έγινε χρυσός.

Τους στίχους εμπνεύστηκε η Μαρία Φραγκουδάκη, μετά τη γνωριμία της με τα παιδιά της Αμυμώνης και θέλοντας να φέρει τη μουσική ξανά στην καθημερινότητά τους. Τη μουσική έγραψε ο Αλέξανδρος Ιακώβου και το τραγούδι ηχογραφήθηκε τον Μάιο του 2023 με τη συνοδεία παιδικής χορωδίας.

Η παρουσίαση του τραγουδιού θα γίνει στο πλαίσιο μιας μεγάλης συναυλίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διονύση Σαββοπούλου και τη συμμετοχή πολλών καταξιωμένων καλλιτεχνών. Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στην Αμυμώνη, που φέτος κλείνει 30 χρόνια προσφοράς στα παιδιά με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.

Όλοι οι συντελεστές που συνέβαλλαν στη δημιουργία του νέου τραγουδιού συμμετείχαν αφιλοκερδώς, με πολλή αγάπη και τα έσοδα από τις πωλήσεις πρόκειται να στηρίξουν το έργο της Αμυμώνης.

Λίγα λόγια για την Αμυμώνη Η Αμυμώνη είναι ο μόνος πανελλήνιος φορέας που παρέχει εκπαίδευση, φροντίδα και θεραπείες σε παιδιά και ενήλικες με οπτική αναπηρία και πρόσθετες αναπηρίες. Από το 1993 παρέχει σε κάθε άνθρωπο με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, δια βίου εξατομικευμένη εκπαίδευση, φροντίδα και υποστήριξη, έχοντας στηρίξει πάνω από 500 παιδιά και οικογένειες, μέσα από τις δομές της (Πρώιμη Παρέμβαση, Κέντρο Ημέρας «Ίριδα», Ξενώνας «Πολίχνη», Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Λίλιαν Βουδούρη»). Περισσότερες πληροφορίες: Χριστίνα Μορφογένη, τηλ. 6936000893, email: cmorfogeni@amimoni.gr

Δείτε το video:

Βρείτε το «Θα Στο Φωνάζω Δυνατά» στα ψηφιακά καταστήματα μουσικής: Spotify: https://spoti.fi/3RCfBYe iTunes/Apple Music: https://apple.co/3EV9Ayg Deezer: https://bit.ly/3ES2Kth

Συντελεστές Μουσική: Αλέξανδρος Ιακώβου Στίχοι: Μαρία Φραγκουδάκη

Μουσικοί: Αντωνία Τσολάκη – μπάσο, Ανδρέας Νικόλης – τύμπανα, Νεοκλής Νεοφυτίδης – πιάνο, Κωνσταντίνος Μπακάλης – κιθάρες, Αλέξανδρος Ιακώβου – βιολί

Δεύτερες φωνές: Γιώργος Μιχαήλ

Τραγούδησαν τα παιδιά: Νεφέλη και Γιάννης Αλαφούζος, Γιάννος και Δημήτρης Ανανιάδης, Έρικα Ανδρεαδάκη, Κωνσταντίνα Βώττη, Παρασσός Ελαιοτριβάρης, Μαριέττα Ζαμπάρα, Άγγελος και Μυρτώ Ιακώβου, Μάριος Καλογείτων, Μιχάλης και Αναστασία Καρανίκα, Νικόλας Κυρίτσης, Χρυσάνθια Λιγνού, Γιώργος και Δήμητρα Λισμάνη, Σοφία Μπουγιούκα – Μαλάμη, Χρήστος Νταγιαντάς, Αλέξανδρος Πέννας, Μάριος και Νικήτας Στάθης, Τζώρτζης και Έλια Τριγάζη, Λουκάς και Ευαγγελία Τσιρογιάννη, Φάνης – Δέσποινα και Δήμητρα Χρυσανθοπούλου, Anelisse και Alesia Hueanu

Λίγα λόγια για τη Μαρία Φραγκουδάκη Η εικαστικός Μαρία Φραγκουδάκη γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Στη δουλειά της εμπλέκει μία ποικιλία οπτικών γλωσσών, όπως η ζωγραφική, η γλυπτική, ο χορός και η περφορμανς δημιουργώντας αφηγήσεις που ζωντανεύουν χρησιμοποιώντας υλικά που περιλαμβάνουν ύφασμα, γύψο και χρώμα. Τα έργα της έχουν εκτεθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των Summer Exhibition στη Royal Academy of Arts του Λονδίνου, FORM/Less στο Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, Πινακοθήκη Κυκλάδων στη Σύρο, Scope Miami, Scope Basel καθώς και στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Χημεία στο Πανεπιστήμιο Kings College του Λονδίνου. Από το 2012 ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης, έχει παρακολουθήσει art residencies στο Πανεπιστήμιο School of Visual Arts της Νέας Υόρκης και έχει εργαστεί δίπλα στον Donald Sheridan, master printer του Andy Warhol, καθώς και στον Andrew Ginzel, ένα σύγχρονο Αμερικανό καλλιτέχνη γνωστό για τα μεγάλης κλίμακας έργα τέχνης του σε δημόσιο χώρο και τις εγκαταστάσεις του. Πολλά από τα έργα της βρίσκονται σε διεθνείς ιδιωτικές και εταιρικές συλλογές.

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Ιακώβου Ο Αλέξανδρος Ιακώβου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε βιολί στο Εθνικό Ωδείο με τον Γ. Ζευγώλη και στη συνέχεια με τον Σ. Στεργίου, με τον οποίο πήρε το πτυχίο και το δίπλωμά του. Συμμετείχε σε αρκετά σεμινάρια βιολιού και έχει παρακολουθήσει μαθήματα παραδοσιακού και Jazz βιολιού. Έχει συνεργαστεί με αρκετές συμφωνικές ορχήστρες, με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες και έχει συμμετάσχει σε διάφορες δισκογραφικές παραγωγές. Το 2019 έγραψε την μουσική για την πρωτοβουλία της Αμυμώνης «Παραμύθι Χωρίς Όρια», την πρώτη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη παραμυθιών για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με προβλήματα όρασης, καθώς και το χρυσό CD-Single «Θα σ’ αγαπώ – Το τραγούδι της Αμυμώνης».