«Αν μιλήσω, μπορεί να χρειαστεί να διαλυθεί αυτό που κάνουμε. Οπότε, κάνεις υπομονή».

Ο Αλέξανδρος Βάρθης παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Ποιος είναι πρωινιάτικα».

Ο γνωστός ηθοποιός, που φέτος μοιράζει τις υποχρεώσεις του ανάμεσα στη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ και τη θεατρική παράσταση «Το πέμπτο σκαλοπάτι», μιλά στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Ρούτα για την υποκριτική, τις δουλειές που έχει αναγκαστεί να κάνει αλλά και τις αμήχανες στιγμές που έχει βιώσει στον εργασιακό χώρο.

«Η υποκριτική μπήκε στη ζωή μου από το… παράθυρο. Όταν ήμουν μικρός, η πρώτη δουλειά που ήθελα να κάνω ήταν παππάς», παραδέχεται ο Αλέξανδρος Βάρθης.

«Όταν ανακοίνωσα στους γονείς μου ότι θέλω να γίνω ηθοποιός, οι γονείς μου είπαν τα κλασικά: πού θα πας μες στην ανεργία, πεινάνε όλοι ηθοποιοί, δεν είναι δουλειά αυτή κτλ. Η συμφωνία που κάναμε ήταν να τελειώσω και μία άλλη σχολή μπας και μου περάσει αυτή η τρέλα και ζήσω ως… αξιοπρεπής άνθρωπος», δηλώνει χαριτολογώντας.

«Έχω κάνει αρκετές δουλειές αλλά είμαι τυχερός, γιατί από τότε που ξεκίνησα ως ηθοποιός δουλεύω σερί. Όσο ήμουν στη Δραματική Σχολή δούλεψα ταξιθέτης, σέρβις, υποδοχή, promotion, οικοδομή και σεκιούριτι», αναφέρει ο Αλέξανδρος Ρούτας, ενώ σημειώνει: «Στη δεύτερη καραντίνα έπαθα κατάθλιψη. Κοιτούσα το ταβάνι και δεν έκανα τίποτα, απενεργοποιήθηκα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Αλέξανδρος Βάρθης επισημαίνει: «Έχω βιώσει αμήχανες καταστάσεις στο Θέατρο και από σκηνοθέτες και από συναδέλφους. Είναι κάποιες καταστάσεις που πρέπει να τις ζυγίσεις και να πεις: τώρα να μιλήσω; Αν μιλήσω, μπορεί να χρειαστεί να διαλυθεί αυτό που κάνουμε. Οπότε, κάνεις υπομονή».

Πηγή