Ο Γιώργος Τσαλίκης τοποθετήθηκε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου.

Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε με τα μαγαζιά που άνοιξαν το Σάββατο (4/3), παρόλο που υπήρχε τριήμερο εθνικό πένθος, ο Γιώργος Τσαλίκης αποφάσισε να τοποθετηθεί δημοσίως μέσα από την εκπομπή Super Κατερίνα.

«Θέλω να συλλυπηθώ δημοσίως. Είναι μία ανείπωτη τραγωδία. Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοια τραγωδία. Πρώτα απ’ όλα θέλω να πω ότι οι καλλιτέχνες, έχουμε συνηθίσει σε τραγικές στιγμές της ζωή μας να βγαίνουμε να τραγουδάμε και να ψυχαγωγούμε τον κόσμο.

Ας μην μιλάμε για ενσυναίσθηση και όλα αυτά. Το Σάββατο μέχρι τις 18:30 όλα τα μαγαζιά της Αθήνας έπαιρναν κρατήσεις.

Εμείς σαν καλλιτέχνες, είμαστε ταγμένοι να προσφέρουμε πάνω στη σκηνή. Αυτό ξέρουμε να κάνουμε. Και στο δικό μας προσωπικό μας πένθος δουλεύουμε, όπως είχα κάνει κι εγώ. Εκείνο το τραγικό βράδυ πριν 15 χρόνια που έχασα δικό μου άνθρωπο, βγήκα στη σκηνή του Romeo να τραγουδήσω.

Πιστεύετε λοιπόν ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που βγήκαν αυτό το Σάββατο ήταν οι αναίσθητοι Έλληνες και δεν τους ένοιαζε το τι έγινε;

Μ’ ένα παράδοξο τρόπο συμφωνώ με όλους. Και με αυτούς που τους ξενίζει που ανοίξαμε, αλλά και με αυτούς που «μάζευαν» χρήματα λες και οι άνθρωποι είναι πυρόπληκτοι. Το θεωρώ άτοπο όλο αυτό, παρόλο που υπήρχε καλή διάθεση. Δεν ζήτησε κανείς χρήματα».

Μάλιστα κλείνοντας τόνισε, «το προνόμιο της ευαισθησίας δεν το έχουν μόνο όσοι κάνουν τηλεοπτικές εκπομπές Κατερίνα μου. Όλοι μας είμαστε συντετριμμένοι και μπερδεμένοι. Όμως υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται το μεροκάματο για τα παιδιά τους. Όλο αυτό ήταν μία προσωπική επιλογή, για το ποιος θα ανοίξει και ποιος θα τραγουδήσει. Ο Γιάννης Πλούταρχος έκανε τη δική του επιλογή, όπως και οι άλλοι καλλιτέχνες».

Δείτε τα όσα είπε: