Εκτός εαυτού βγαίνει η Ιουλία με την Μαργαρίτα, στην σειρά «Η γη της ελιάς». Δε μπορεί να πιστέψει πως η ανιψιά της, η Μυρτάλη, βρήκε τόσο άδικο θάνατο, από τα χέρια του στυγνού δολοφόνου Αλέξη. Μέσα της καταρρέει κάθε μέρα και δε μπορεί να το χωνέψει…

Οι Βρεττάκοι αδυνατούν να σταθούν στα πόδια τους, μετά τον θάνατο της νεαρής. Η Μαργαρίτα βυθίζεται στο απόλυτο κενό και ντρέπεται να κυκλοφορήσει στη Μάνη.

Η Ιουλία την κατηγορεί, της φωνάζει πως για όλα φταίει εκείνη και κανείς άλλος! Μάλιστα, ζητά από τον Ισίδωρο να την διώξουν από το ελαιοτριβείο, ξεκαθαρίζοντας πως δε θέλει τη μάνα του δολοφόνου στα πόδια τους!

Η Μαργαρίτα δηλώνει την παραίτησή της, αλλά αυτή δε γίνεται δεκτή. Ο Μάνος και ο Ισίδωρος, όσο κι αν πονούν, καταλαβαίνουν πως η Μαργαρίτα περνά μια δύσκολη φάση στη ζωή της αυτή τη στιγμή και πως εάν φύγει, μόνο κακό θα της κάνει.

Με ποιον τρόπο θα καταφέρει η Ιουλία να εκδικηθεί την Μαργαρίτα για όσα έγιναν, στην γη της ελιάς; Θα ηρεμήσει, ή θα φτάσει στα άκρα, για την ανιψιά της που πέθανε άδοξα στα χέρια του αδίστακτου Αλέξη;

Πηγή