Η Ζήνα έρχεται βράδυ, ζωντανά στο Star, με κοινωνικά θέματα, που αφορούν στη σύγχρονη κοινωνία αλλά και με μεγάλες δημοσιογραφικές έρευνες, που θα προβληματίσουν, θα ευαισθητοποιήσουν και θα προκαλέσουν αντιδράσεις και συζητήσεις την επόμενη μέρα.

Όσα τολμάμε να σκεφτούμε, αλλά δεν τολμάμε να πούμε, θα τα δείτε και θα τα ακούσετε στην εκπομπή «ΖΗΝΑ το βράδυ».

Απόψε, Τετάρτη 24 Απριλίου, στην εκπομπή «Ζήνα το βράδυ»

Το σκάνδαλο, που συγκλονίζει τη Νίσυρο, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, μπαίνει στο μικροσκόπιο της εκπομπής. Αποκαλύψεις και μυστικά της σκοτεινής υπόθεσης του 63χρονου δημοσίου υπαλλήλου, τον οποίο κατήγγειλαν γονείς ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικους μαθητές. Στην κάμερα της εκπομπής, που ταξίδεψε στο νησί, μιλούν όλοι οι πρωταγωνιστές.

Οι γονείς, που αφουγκράστηκαν τα παιδιά τους και τα προστάτευσαν. Κάτοικοι και φορείς, που ενωμένοι σαν μία γροθιά «έσπασαν τη σιωπή» τους στη μικρή κοινωνία και προχώρησαν σε αποκαλύψεις, χωρίς να λογαριάσουν το όποιο τίμημα.

Οι καταγγελίες των γονιών ανηλίκων, που έπεσαν θύματα αποπλάνησης, σοκάρουν. Κρυφά δωμάτια, ταινίες πορνό, σεξουαλικά αντικείμενα, ανταλλάγματα, ναρκωτικά.

Παιδοφιλία και παιδεραστία Με αφορμή την πρωτοφανή υπόθεση της Νισύρου, στο μικροσκόπιο μπαίνουν και οι απανωτές υποθέσεις παιδόφιλων και παιδοβιαστών, που μαστίζουν την κοινωνία.

Οι ανοικτές πληγές της διαστροφής και της κακοποίησης στις παιδικές ψυχές. Μαζί μας στο πλατό, τρεις γυναίκες. Μοιράζονται ιστορίες της ψυχής τους και βιώματα, που κουβαλούν, εξαιτίας της κακοποίησης και της παρενόχλησης, που δέχτηκαν σε τρυφερή ηλικία. Η μία τους, μητέρα 12χρονου κοριτσιού, που έδρασε εγκαίρως. Τολμούν και μιλούν, βάζοντας, πλέον, όρια και παροτρύνοντας παιδιά, που κακοποιούνται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να αποκαλύπτουν τον δικό τους εφιάλτη. Να μοιράζονται, να ζητούν βοήθεια.

Στο πλατό της εκπομπής η έγκριτη ποινικολόγος Μαρία Κουρτέση, ο δημοσιογράφος ΚρικόρΤσακιτζιάν, η διδάκτωρ εγκληματολογίας Κέλλυ Ιωάννου, ο Μανώλης Σφακιανάκης, στρατηγός ε.α. Πρόεδρος του Διεθνούς ΙνστιτούτουΚυβερνοασφάλειας, ειδικός ερευνητής διαδικτυακών εγκλημάτων, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων και η ψυχίατρος- ψυχοθεραπεύτρια ΆλκηστιςΗγουμενάκη. Ζωντανά, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Το χαμόγελο του παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

Και μια άλλη αλήθεια Σε απευθείας σύνδεση μιλά για πρώτη φορά, για όλα όσα βίωσε, ο 55χρονος, που βρέθηκε κατηγορούμενος για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος 5χρονου κοριτσιού και πρωτόδικα καταδικάστηκε.Στο εφετείο αθωώθηκε ομόφωνα. Μιλά για όσα έζησε για δύο χρόνια στις φυλακές της Τρίπολης, δίπλα σε σκληρούς ποινικούς, αλλά και κρατούμενους καταδικασμένους για παιδοφιλία και βιασμούς ανηλίκων. Μία συγκλονιστική εξομολόγηση του 55χρονου.Μαζί του ο δικηγόρος του, ο διακεκριμένος ποινικολόγος,Γιώργος Κοκοσάλης.

Μια συνέντευξη «γραμμένη» με τα μάτια της ψυχής Σε πρώτο πρόσωπο η Γεωργία Παπαζήση. Λόγω μίας σπάνιας νόσου, η οποία εκδηλώθηκε στα 35 της, βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο. Δεν μπορεί να κάνει την παραμικρή κίνηση και δεν μπορεί να μιλήσει. Έχει, όμως, τόσα πολλά να πει.Η συνέντευξή της στην εκπομπή, έγινε με τη βοήθεια της τεχνολογίας eyegaze. Η ίδια, κοιτώντας την οθόνη ενός υπολογιστή, «πληκτρολόγησε» τις σκέψεις και τα συναισθήματά της. Έτσι, με μία «δανεική» φωνή, μοιράζεται μαζί μας την ιστορία της και στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας.

ΖΗΝΑ, το βράδυ, απόψε, Τετάρτη 24 Απριλίου στις 23.15 στο Star.

Δείτε εδώ το trailer της εκπομπής ΖΗΝΑ το βράδυ:

ΖΗΝΑ το βράδυ Κάθε Τετάρτη στο Star

Παρουσίαση:Ζήνα Κουτσελίνη Μαζί της ο Δημήτρης Μαρέδης Ειδικοί συνεργάτες: Μάνος Σφακιανάκης, Κέλλυ Ιωάννου Επιμέλεια εκπομπής – Συντονισμός: Στέλλα – Μαρία Ζώη Αρχισυνταξία: Χαρά Αναστασάκη Δημοσιογραφική ομάδα: Ρούλα Κουσκουρή, Στρατής Λιμνιός, Γιώργος Σόμπολος, Αλέξανδρος Καλαφάτης, Ελένη Καραθάνου, Αδάμ Αλεξόπουλος Δημήτρης Σακκάς, Βιβή Αγρούλη, Στεργιανή Κουτζούνη Οργάνωση Παραγωγής: Νίκος Βλάχος Executive Producer:Τόνια Σαγιάκου Head of Productions: Σάββας Βέλλας Σκηνοθέτης: Δημήτρης Σταματόπουλος Εκτέλεση Παραγωγής: Green Pixel Productions