Η Ελένη Τσολάκη θέλησε να αναφερθεί στην υπόθεση της 12χρονης και στο χαμό του Αλέξανδρου Νικολαϊδη που ήταν πρότυπό της.

Το πρωί του Σαββάτου (15/10) η Ελένη Τσολάκη έκανε μια διαφορετική έναρξη και πριν παρουσιάσει τα θέματα της εκπομπής «Open Weekend» και θέλησε να μιλήσει για την υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια που έχει συγκλονίσει τις τελευταίες ημέρες την κοινή γνώμη, αλλά και στον χαμό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη (13/10) σε ηλικία 42 ετών και όπως είπε η παρουσιάστρια ήταν πρότυπό της.

«Ένα μουντό Σάββατο όπως μουντή είναι – μπορώ να το πω με το χέρι στην καρδιά – και η διάθεση όλων μας όλη αυτή τη βδομάδα που παρακολουθούμε χωρίς λόγια και με κομμένη την ανάσα όλες αυτές τις εξελίξεις. Ο ρόλος της ψυχαγωγίας κάτι τέτοιες στιγμές και κάτι τέτοιες φορές είναι κάπως περίεργος και εμείς αισθανόμαστε λίγο περίεργα, πολλές φορές λίγο παράταιρα, αλλά αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Όλη αυτή η υπόθεση με την 12χρονη και την ιστορία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας μόνο ένα μούδιασμα στην καρδιά, ένα σοκ και έναν πόνο προκαλεί σε όλους μας, άσχετα αν είσαι μητέρα, γονιός. Εγώ δεν είμαι, ευελπιστώ να γίνω, αλλά νομίζω ότι όλοι αυτά νιώθουμε, τα αποκρουστικά συναισθήματα με αυτή τη φρικτή υπόθεση, η οποία μας αφήνει παγερούς, χωρίς να μπορούμε να πιστεύουμε στα μάτια μας για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η δική μας η εκπομπή θα συνεχίσει να υπηρετεί αυτό που κάνουμε, αλλά σαν άνθρωποι όλοι θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη όσο πιο γρήγορα γίνεται, να πληρώσει κάθε άνθρωπος που έχει βιάσει το σώμα και τη ψυχή αυτού του κοριτσιού είτε ως φυσικός, ηθικός ή έμμεσος αυτουργός αυτής της ιστορίας. Είμαστε όλοι λίγο περίεργα και αυτά τα συναισθήματα διακατέχουν όλους μας», ανέφερε η Ελένη Τσολάκη στην έναρξη της εκπομπής.

Στη συνέχεια, αναφερόμενη στην απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, η παρουσιάστρια είπε:

«Την Πέμπτη το πρωί μάθαμε τον τραγικό χαμό του αθλητή μας, του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Ένας άνθρωπος στα 43 του που ξαφνικά έχασε τη μάχη για τη ζωή, ένας άνθρωπος που εγώ είχα τη χαρά να συναντήσω στα μικρά μου χρόνια στη Θεσσαλονίκη, αλλά και να αποτελέσει το πρότυπο μου γιατί όταν ο Αλέξανδρος πήγαινε στις Ολυμπιάδες και έφερνε τα μετάλλια, εγώ τότε έκανα πρωταθλητισμό σε αυτό το άθλημα και ήταν αφίσα στο δωμάτιο μου. Έπειτα εξελίχθηκε σε έναν σπουδαίο άνθρωπο, σε έναν εκπληκτικό οικογενειάρχη και θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στη Δώρα, την οικογένειά του και τα παιδιά του. Θα ξεκινήσουμε την εκπομπή μας με εσάς με την ελπίδα ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες και όλα θα πάνε καλά».

Πηγή