Η συνταγή για κέικ λεμόνι από τον Γιώργο Τσούλη.

Υλικά 400 γρ. αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του 340 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 180 ml γάλα, πλήρες Χυμό και ξύσμα από 4 λεμόνια 4 αυγά, medium 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ½ κ.γ. αλάτι

Για την κρέμα λεμονιού: 100 ml χυμό λεμονιού 160 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική 60 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 2 αυγά μεγάλα, ελαφρώς χτυπημένα 3 κ.σ. ξύσμα λεμονιού